Meet Dorien: oprichtster van Bossy!

April 17, 2019

Meet Dorien: oprichtster van Bossy!

Meet Dorien, een power woman met een krachtig, prachtig verhaal. De oprichtster van Bossy, een online magazine en sinds kort ook een echt, op glanzend papier, magazine. Bossy is voor (en door) ondernemende vrouwen bomvol inspiratie voor het leven op én naast de werkvloer. Met fijne verhalen, maar vooral ook veel tips, emoties en ook frustraties. Dit allemaal zonder te veel tierlantijnen. Kortom: een boost die elke vrouw wel kan waarderen.

 

Dorien, kan je iets meer vertellen over de opstart van Bossy?

Bossy werd gelanceerd vorige zomer met een online platform. In september 2018 is ons eerste magazine uitgekomen, dit was echt mijn kinderdroom die uitkwam.

 

Was dit een grote stap?

Voor ik met Bossy begon, zat ik al zeven jaar in de uitgeverswereld, dus ik had wel al ervaring. Toch heb ik er lang aan moeten werken. Niet aan het magazine op zich, maar er zijn veel meer dingen die erbij komen zoals bijvoorbeeld het zoeken naar goede partners, distributie en marketing. Voor het design kon ik beroep doen op Lara, één van mijn beste vriendinnen. Het is echt fijn om je met gepassioneerde mensen te omringen. Er kruipt ook veel werk in om uniek te zijn en eruit te springen met je merk. Er zijn zoveel magazines op de markt, dus opvallen is belangrijk. De mensen verwachten ook veel. Iedereen wil iets op maat gemaakt, en toch zijn we ergens allemaal op zoek naar hetzelfde.

 

Wat veel tijd in beslag nam, was het finetunen van mijn idee. Het is een uitdaging om jezelf te overtuigen dat je idee sterk genoeg is en je ermee moet doorgaan. Dat doe ik elke dag wel tien keer. (lacht) Mensen inspireren was een uitgangspunt, maar tussen willen en effectief kunnen zit een wereld van verschil. Om het Bossy-proces wat vlotter te laten verlopen, heb ik met een coach samengewerkt. Zij gaf mij die “schop onder mijn kont” die ik nodig had om de angst van het concreter worden aan te gaan.

 

Ben jij een Delphine en dus een creatieve geest? Of ben je eerder een Cynthia, een power business woman? 

Ik denk dat ik een combinatie van beiden ben. Ik kan heel creatief zijn zoals Delphine, wat je ook wel nodig hebt om een magazine in het leven te roepen. Maar als het aankomt op contact met klanten en negotiëren, dan komt die business woman in mij wel naar boven. Het creatieve luik doe ik heel graag, zo schrijf ik 85 procent van het magazine zelf. Het is soms moeilijk om dingen uit handen te geven. Ondanks de geweldige content creators met wie ik mij intussen omring. Je denkt altijd: wat ik zelf doe, doe ik sneller, of misschien beter. Maar zo verlies je jezelf in de details. Als ondernemer word je snel verleid om in je bedrijf te werken in plaats van aan je bedrijf. Daarom wil ik naar de toekomst toe meer Cynthia’s rol opnemen en dus hoofdzakelijk de businesskant in handen nemen. Dit vooral omdat ik de structuur wil bewaken, iets wat niet gemakkelijk is als je heel hard met de creatieve kant bezig bent. Los daarvan vind ik zowel Delphine als Cynthia heel inspirerend. Ze runnen hun merk op een mooie manier en blijven altijd bij hun waarden. Het is leuk om te weten dat er nog andere vrouwen zijn die even crazy als ik zijn. (lacht)

 

Wat is jouw favoriete herinnering aan een Souvenirs de Pomme juweel? Heb je dus een juweel waarachter er een mooi verhaal zit? Waarom is dit voor jou zo een mooi souvenir?

 Ik heb een armbandje van Souvenirs de Pomme met een mooie herinnering. Dit armbandje heeft Lara ook in een andere kleur. We doen het vaak samen aan. Het is voor ons een soort vriendschapsbandje! (lacht) Soms wisselen we het onderling als we zien dat het ene armbandje beter bij de ander haar outfit past. Het armbandje geeft dan ook echt een leuk extraatje aan je outfit.

 

Website: https://wearebossy.be

Instagram: follow @wearebossy 

       

 

 


Also in Love Stories

Mother's day edition: Interview with Eloïse Lecluyse
Mother's day edition: Interview with Eloïse Lecluyse

April 22, 2021

Specially for this year Mother's Day: we sit together with Eloïse Lecluyse at her home in Brussels. She explains us the challenging life combining the wonderful job as a new mother with the quarantine ans shares her best tips with us as a beauty expert and her ‘must have’ from Souvenirs de Pomme.

View full article →

Laat je inspireren door de Love Story van Isabelle V. (The Moodist)
Laat je inspireren door de Love Story van Isabelle V. (The Moodist)

February 13, 2020

Meet Isabelle V. (32), mama van Anaïs (2j) en Gisèle (6m), freelance journaliste voor o.a. Elle en l’Officiel, en oprichtster van de blog ‘The Moodist’. Geen onderwerp is te vergezocht voor Isabelle. Van vergeten Disneyfiguren, tot het verhaal achter Afrikaanse waxprints, of een reeks oude foto’s die ze vond op de zolder van modehuis Natan. Met de meest uiteenlopende onderwerpen wil ze haar lezer amuseren en inspireren. Ik sprak met haar af in Overijse voor een gezellige babbel met een kop koffie.

View full article →

De Moederdag 'Love story' van Delphine & Cynthia
De Moederdag 'Love story' van Delphine & Cynthia

May 08, 2019

View full article →