The love story of Bie Verheye (la favo)

February 06, 2019

The love story of Bie Verheye (la favo)

Wanneer en hoe ben je gestart met La Favo?

Toen ik de kaap van 30 bereikte en ik samen met mijn man terugkwam van een jaar in het bruisende Singapore te wonen en werken, voelde ik dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Ik merkte dat ik van alles aan het doen was  zonder duidelijk doel en ik stond te springen om mij te smijten op een van mijn eigen projecten, waaronder La Favo. Intussen ben ik meer dan 1 jaar fulltime aan de slag voor La Favo en wordt ons dochtertje exact deze week ook 1 jaar.  Laat ons zeggen dat het een pittig jaar is geweest. 

Ik ben gestart met alles zelf doen, van het bakken van de quinoa granola tot het verpakken en versturen van onze pakketjes. Het afgelopen jaar hebben we enorm veel aan professionaliteit ingewonnen en werken we nu met de juiste partners samen om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het klinkt zo cliché maar het is belangrijk om je eigen sterke punten te kennen en te investeren in de juiste partners voor andere zaken. Zo weet je dat elk onderdeel van je business op de meest efficiënte manier wordt gerund, zonder half werk.

Vanwaar de keuze voor granola?
Gezonde voeding stond altijd al op mijn radar en laat ontbijt nu net mijn favoriete moment van de dag zijn. After all breakfast is the golden hour.Toen ik in de supermarkt geen ontbijt naar wens vond, ben ik zelf beginnen experimenteren. Zo is onze allereerste quinoa granola tot stand gekomen, volledig homemade. Die wordt op vandaag nog steeds artisanaal gebakken, zoals al onze granolas. 
  
Heb je een bepaald juweel dat voor jou een souvenir is van een special moment of herinnering? En wat is het verhaal erachter?
Bij de geboorte van ons dochtertje Milou-Athina, heeft mijn man een fijn gouden armbandje ontworpen met haar beide namen in gegraveerd. Aan de ene kant van het naamplaatje staat Milou, aan de andere kant Athina. Athina verwijst naar de Griekse godin die volgens de mythologie werd geboren in strijdkledij en de bescherming van grote Griekse helden op zich nam. Die tweede naam kreeg onze dochter omdat ze kort na haar geboorte een zware hart operatie moest doorstaan en dus een beetje extra kracht kon gebruiken. Het armbandje is nog wat te groot voor onze heldin. Daarom draag ik het momenteel met trots rond mijn pols. 


Also in Love Stories

Mother's day edition: Interview with Eloïse Lecluyse
Mother's day edition: Interview with Eloïse Lecluyse

April 22, 2021

Specially for this year Mother's Day: we sit together with Eloïse Lecluyse at her home in Brussels. She explains us the challenging life combining the wonderful job as a new mother with the quarantine ans shares her best tips with us as a beauty expert and her ‘must have’ from Souvenirs de Pomme.

View full article →

Laat je inspireren door de Love Story van Isabelle V. (The Moodist)
Laat je inspireren door de Love Story van Isabelle V. (The Moodist)

February 13, 2020

Meet Isabelle V. (32), mama van Anaïs (2j) en Gisèle (6m), freelance journaliste voor o.a. Elle en l’Officiel, en oprichtster van de blog ‘The Moodist’. Geen onderwerp is te vergezocht voor Isabelle. Van vergeten Disneyfiguren, tot het verhaal achter Afrikaanse waxprints, of een reeks oude foto’s die ze vond op de zolder van modehuis Natan. Met de meest uiteenlopende onderwerpen wil ze haar lezer amuseren en inspireren. Ik sprak met haar af in Overijse voor een gezellige babbel met een kop koffie.

View full article →

De Moederdag 'Love story' van Delphine & Cynthia
De Moederdag 'Love story' van Delphine & Cynthia

May 08, 2019

View full article →