Laat je inspireren door de Love Story van Isabelle V. (The Moodist)

February 13, 2020

Laat je inspireren door de Love Story van Isabelle V. (The Moodist)

Meet Isabelle V. (32), mama van Anaïs (2j) en Gisèle (6m), freelance journaliste voor o.a. Elle en l’Officiel, en oprichtster van de blog ‘The Moodist’. Geen onderwerp is te vergezocht voor Isabelle. Van vergeten Disneyfiguren, tot het verhaal achter Afrikaanse waxprints, of een reeks oude foto’s die ze vond op de zolder van modehuis Natan. Met de meest uiteenlopende onderwerpen wil ze haar lezer amuseren en inspireren. Ik sprak met haar af in Overijse voor een gezellige babbel met een kop koffie.


Kan je ons meer vertellen over je blog The Moodist?
Als journaliste heb ik altijd een voorliefde gehad voor schrijven en het ontdekken van verhalen. De onderwerpen komen vaak door dingen die ik ‘s nachts ontdek als een van mijn dochtertjes me wakker houdt. Ik heb altijd als modejournaliste gewerkt, en met deze blog kan ik me echt uitleven om te schrijven waarover ik zelf wil, via een ander medium dan de klassieke magazines. Uiteraard schrijf ik graag over mode, maar het kan ook gaan over een reisverhaal, een adresje met een hoek af, een inspirerende kunstenaar, of over de leukste openbare zwembaden ter wereld. De onderwerpen liggen zo ver uiteen dat je altijd wel een leuk verhaal ontdekt dat past bij jouw mood. Goed- of slechtgezind. Hyper happy of down the rabbit hole.

Favoriete stad? Door mijn roots uit De Haan ben ik eerder een natuurmens. Ik hou van de zee en de gezonde lucht. Maar sinds ik dichter bij Brussel woon, ontdekte ik dat er ook in de stad zo veel te ontdekken is achter die grijze gevels. Ook in Antwerpen of Londen kom ik graag.

Favoriete boek?  The Help van Kathryn Stockett is een boek dat me is bijgebleven. Het gaat over een miskende journaliste die schrijft over de kloof tussen rijke, blanke huisvrouwen en hun donkere huishoudhulp in de Amerikaanse huishoudens van de jaren zestig. Bikkelhard, maar tegelijk ook vol grappige en ontroerende twists. Er is ook een film gemaakt gebaseerd op het boek, prachtig! Daarnaast hou ik ook van fantasy (zoals Game of Thrones) en historische boeken, afhankelijk van mijn mood.

Favoriete serie?  Ik zag laatst de Netflix serie ‘AJ and the Queen’ over een verwaarloosd meisje dat haar drugsverslaafde moeder wil ontvluchten door zich in de trailer van een rondtourende drag queen te verbergen.  Samen vormen ze een fantastisch duo. Grappig en tegelijk heel erg mooi.

Favoriete playlist?  Via Youtube luister ik naar ‘Hip Hop Lofi’ als de ideale achtergrondmuziek tijdens het schrijven van mijn artikels. Ook de soundtracks van ‘Studio Ghibli’ vind ik zalig om me te kunnen focussen.

Heb jij een juweel waarachter er een mooi verhaal zit? Waarom is dit voor jou zo een mooi souvenir?

Van mijn ouders kreeg ik voor mijn 18e verjaardag een antieke halsketting uit de Belle Epoque. Het zijn fijne schakeltjes die je als armband of halsketting kan dragen. Ik ben niet helemaal zeker waar het vandaan komt, maar beeld me graag in dat het misschien van iemands geheime minnares was, omdat je het juweel kan dragen zodat niemand het ziet. Ik hou ook van het doosje waarin het juweel was opgeborgen, omdat het lekker oud ruikt.

Lees meer inspirerende ontdekkingen van Isabelle op haar blog: https://the-moodist.com/

Instagram: @themoodist

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in News

DARE to be you!
DARE to be you!

February 19, 2020

'Creativity takes courage' zei Henri Matisse. Met onze nieuwe DARE oorbel draag je een ontwerp dat symbool staat voor durf, lef, courage, GUTS! Dare to express your dazzling self.

View full article →

De Moederdag 'Love story' van Delphine & Cynthia
De Moederdag 'Love story' van Delphine & Cynthia

May 08, 2019

View full article →

Meet Dorien: oprichtster van Bossy!
Meet Dorien: oprichtster van Bossy!

April 17, 2019

View full article →

STAY TUNED!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste online bestelling.’

 Wil je als eerste nieuwe collecties ontdekken, onze love stories lezen of op de hoogte blijven van events en andere updates?

Beat the FOMO en schrijf je via de website in op onze nieuwsbrief.