De Moederdag 'Love story' van Delphine & Cynthia

May 08, 2019

De Moederdag 'Love story' van Delphine & Cynthia

 

Delphine, wat is de leukste activiteit om te doen samen met je kids?

Op zondagochtend ga ik graag naar de bloemenmarkt in Gent met mijn dochter Clémence (6j). Dat is echt quality time voor ons twee. We laten ons inspireren door de kraampjes en de mensen, en tellen samen het aantal honden dat we zien voorbij wandelen met hun baasje. Het is zalig om te zien hoe zij daarvan geniet. Eindigen doen we altijd langs de Ajuinlei, waar we samen enkele tweedehands boeken uitkiezen om mee te nemen naar huis.  

Af en toe, als de kinderen er zin in hebben, neem ik hen mee naar het atelier. Hier krijgen ze dan elk een groot wit blad uit mijn schetsblok, en mogen ze mijn potloden gebruiken om te tekenen. Mijn zoon Ludovic (4j) vindt het leuk om zijn handen vuil te maken met mij in de keuken tijdens het koken.

 

Cynthia, vind je het moeilijk om je job te combineren met je gezin?

Het is geen evidente combinatie, maar ik vind kwaliteit met mijn gezin belangrijker dan kwantiteit. Ik wil er zo veel mogelijk voor hen zijn, en als ik thuis ben, probeer ik echt bij hen te zijn en te zorgen voor quality time met ons vier. Ik wil voor hen de mama zijn die ik zelf als voorbeeld heb gekend.

 

Delphine, hoe inspireren je kids je werk? 

Hun ideeën en kunstwerkjes die ze van school meebrengen, kunnen vaak echt mijn blik openen. Zo had Clémence geleerd over de kunstenaar/architect Gaudi, waarna ze thuiskwam met een tekening van huizen, geïnspireerd op de gekende gevels van Gaudi in Barcelona. Dat bracht mij dan het idee om wat meer te lezen over Gaudi, wat mij dan inspiratie gaf voor het ontwerp van een juweel.

 

Cynthia, op welke manier lijken jouw dochters op jou? 

Anaïs (8j) lijkt fysisch meest op mij. Ze is ook erg gehecht aan haar familie. Alyssa (6j) heeft het sterke karakter en de overtuigingskracht mee van haar papa. Beide meisjes zijn erg flexibel en passen zich makkelijk aan in verschillende situaties. Ze kunnen ook beide goed hun emoties uitdrukken. Dat vind ik erg belangrijk.

  

Delphine, wat is het leukste cadeau dat je ooit voor Moederdag gekregen hebt?

Toen mijn grootmoeder stierf, kreeg ik haar trouwring. Het is een eenvoudige ring, met mooie herinneringen aan haar en mijn grootvader. Als koppel waren ze echt een voorbeeld voor mij.

Daarnaast kreeg ik voor mijn eerste Moederdag in 2012 een vergulde armband van mijn man. Clémence was toen zeven maanden oud. Ik draag hem nog altijd en combineer hem vaak met de armbanden van Souvenirs de Pomme.

 

Cynthia, wat is het beste advies dat jij van je mama hebt gekregen?

Mijn mama toonde me om te leven met passie, en om te handelen vanuit je hart en buikgevoel. Alles wat ik onderneem, doe ik met volle overgave en energie. Dat leerde ik echt van haar. ‘Life is too short’ zei ze. En wat je graag doet, doe je beter. Zij leerde me ook het belang van een mama, als centrale figuur in een gezin. Zij was de persoon die zorgde voor de warme sfeer in ons huis, waar ze iedereen gelukkig maakte dankzij haar persoonlijkheid. Van haar erfde ik ook de liefde voor juwelen. Het was haar gewoonte om dagelijks haar vrouwelijkheid te tonen met mooie kledij, schoenen en juwelen. 

Mijn vader was degene die me altijd gemotiveerd heeft om zelf iets te ondernemen, en om op mijn eigen benen te staan. Ik ben blij dat ik met mijn komst in Souvenirs de Pomme die stap heb kunnen zetten. En ik doe het elke dag met hen in mijn gedachten. Ook al zijn ze er niet meer, ze blijven me nog elke dag inspireren.  

 

Delphine, is er een juweel of kledingstuk dat je graag van je mama zou stelen?

Mijn mama heeft een mooi assortiment van zijden foulards. Ze heeft er een aantal van Pom, maar krijgt er ook af en toe een van mijn vader bij een speciale gelegenheid. Het zijn dus stuk voor stuk souvenirs van haar leven, en dat van mijn grootmoeder. Ik heb er ook enkele die ik graag draag als ceintuur, of met een wit hemd. Wie weet is dat een bron van inspiratie om ooit zelf een collectie sjaals of foulards uit te brengen.

 

Cynthia, heb je een leuk juweel of kledingstuk als souvenirs met een mooi verhaal?

Ik heb 3 souvenirs die ik van mijn ouders kreeg, die veel voor me betekenen. Het eerste is een juweel dat mijn mama voor mij maakte voor mijn 18de verjaardag. Toen ik afstudeerde aan de universiteit kreeg ik een armband uit puur goud. Hij bestaat uit 2 delen die verbonden zijn met elkaar: een deel staat symbool voor haar, het andere deel staat symbool voor mij. Daarnaast draag ik ook de trouwringen van haar en mijn vader. Ze passen mij perfect. Zo blijven ze in gedachten altijd samen.

 

              

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in News

DARE to be you!
DARE to be you!

February 19, 2020

'Creativity takes courage' zei Henri Matisse. Met onze nieuwe DARE oorbel draag je een ontwerp dat symbool staat voor durf, lef, courage, GUTS! Dare to express your dazzling self.

View full article →

Laat je inspireren door de Love Story van Isabelle V. (The Moodist)
Laat je inspireren door de Love Story van Isabelle V. (The Moodist)

February 13, 2020

Meet Isabelle V. (32), mama van Anaïs (2j) en Gisèle (6m), freelance journaliste voor o.a. Elle en l’Officiel, en oprichtster van de blog ‘The Moodist’. Geen onderwerp is te vergezocht voor Isabelle. Van vergeten Disneyfiguren, tot het verhaal achter Afrikaanse waxprints, of een reeks oude foto’s die ze vond op de zolder van modehuis Natan. Met de meest uiteenlopende onderwerpen wil ze haar lezer amuseren en inspireren. Ik sprak met haar af in Overijse voor een gezellige babbel met een kop koffie.

View full article →

Meet Dorien: oprichtster van Bossy!
Meet Dorien: oprichtster van Bossy!

April 17, 2019

View full article →

STAY TUNED!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste online bestelling.’

 Wil je als eerste nieuwe collecties ontdekken, onze love stories lezen of op de hoogte blijven van events en andere updates?

Beat the FOMO en schrijf je via de website in op onze nieuwsbrief.